全國服務熱線:
聯系電話:  15071338850(謝工)

標簽ad報錯:該廣告ID(8)不存在。
漢陽華大育仁幼兒園---從建筑規劃到室內裝修設計
空間:室內外面積:3300平方米

項目簡介 Project introduction

地址:中國-武漢

介紹:本案為一個舊的菜市場改建項目,項目位置:中國-武漢 項目面積:3300平方米



項目位置:中國-武漢

項目面積:3300平方米


項目地圖

概    況:原建筑是一個舊的菜市場。

改造后:3層 包括附屬建筑


原始建筑照片




-

-

-

-


設計思路


原有建筑的布局不能滿足通過消防車的要求。我們拆除了一些建筑物,并在建筑物的三面留下了消防車通道。The layout of the original building can not meet the requirements of passing the fire truck. We have demolished some buildings and left fire truck access on three sides of the building.


總平面圖

有三棟樓:前面最小的一棟是門衛、晨檢、接待處等,中間的三層樓是主要的教學區,后面的一層半是廚房、餐廳等。我們把后面的兩棟樓連接起來了。There are three buildings: the smallest one in front is the guard, the morning check, the reception office, etc., the middle three-storey building is the main teaching area, and the rear one and a half is the kitchen, dining room and so on. We connected the two buildings behind us .


室外場景分析圖


室外效果圖

在消防通道中,我們形成了一個無邊緣、無障礙的洼地,可以將水聚集到水池中。In the fire passage, we have made a marginless, barrier-free depression, which can accumulate water into a water pool.

還有一條跑道。There's still a runway.


庭院效果圖

在非消防通道上,我們做了孩子們喜歡的東西:水、沙、山坡、鉆探、攀爬、植物草坪等等。On the non-fire channel, we made what children like: water, sand, hillside, drilling, climbing, vegetable turf and so on.

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


餐廳外觀效果圖▼


一層餐廳效果圖

考慮到兒童就餐的數量和二樓的開闊視野,我們設計了兩個餐廳。一樓為室內餐廳,二樓為半開放式餐廳。通過二樓餐廳前面的樓梯,可以到達三樓,三樓與主教教學樓相連。Considering the number of children dining and the wide view on the second floor, we designed two restaurants. The first floor is an indoor restaurant, and the second floor is a semi-open restaurant. Through the stairs in front of the second floor dining room, you can reach the third floor, which is connected with the Bishop's teaching building.

-

-

-

-


連廊示意圖

二層餐廳前面的樓梯通向三層平臺。The staircase in front of the second floor dining room leads to the third floor platform.

-

-

-

-

三層平臺是一個與主教教學樓相連的空中休息平臺。通過這個樓梯,可以到達三層的屋頂。The three-storey platform is an air rest platform connected with the Bishop's teaching building. Through this staircase, the three-storey roof can be reached.

屋頂效果圖

我們在屋頂做了一個屋頂花園,以增加孩子們的鍛煉和探索空間。We made a roof garden on the roof to increase children's exercise and explore space.


-

-

-

-


主建筑平面圖

我們在主樓內外做了兩條通道。We made two passages inside and outside the main building.


內過道效果圖

-

-

-

-

走廊頂部有三個地方使玻璃中空,可以增加照明,并與上下空間相互作用。There are three places on the top of the corridor to make the glass hollow, which can increase lighting and interact with the upper and lower space.

這還不夠。我們在主樓入口處增加了爬梯和滑梯,這樣下面的孩子可以爬上去,上面的孩子可以滑下來。It's not enough. We've added climbing ladders and slides at the entrance to the main building so that the children below can climb up and the children above can slide down.

2ef92be945d054d22e1299c939ca37b0.jpg

269022f9ce93c42e4aef87b07e3d222f.gif

b22f62e71f2cc9efe531802b81fa9547.gif

-

-

-

-


教室效果圖▼


8d4ff0d764c64c06e00d542a7bca4c47.jpg


67350d463968f9c6bfeed4c8a01d0a13.jpg-

-

-

-


什么?還沒有看夠?

請欣賞動畫

-

-


-

謝謝欣賞!!!



上一篇:黃石幼兒園

下一篇:暫無

添加朵萊咪設計微信號

咨詢探討兒童教育空間知識、經驗和見解

20秒提交設計需求

飛夢將為您搭配最優秀的設計師

谁有黄色网址